מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית
מתכון קל ומוצלח לעוגת גבינה אפויה ויציבה. המתכון פשוט להכנה וכל אחד יכול להכין אותו! עוגה נהדרת לאירוח או סתם לפינוק ביתי.
של: יפה סונינו
מצרכים:
- 7 ביצים XL
- כוס וחצי סוכר
- 1 סוכר וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 שמנת של פעם
- 5 כפות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט וניל
לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויט טחון
- 80 גרם מרגרינה מומסת
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
- בקערה נפרדת, מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל עד שהתערובת בהירה.
- מוסיפים את הגבינה, השמנת, הקורנפלור והאינסטנט וניל לתערובת החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בהדרגה, בשלוש פעמים, בתנועות עטיפה עדינות.
- מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם המרגרינה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית משומנת.
- יוצקים את בלילת הגבינה על תחתית הביסקוויטים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות (אפייה רגילה, לא טורבו) ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.
- אופים את העוגה במשך 30 דקות.
- פותחים את התנור, משחררים אדים, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים 45 דקות נוספות.
- בסיום האפייה, פותחים שוב את התנור לשחרור אדים, סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך שעה.
הערות:
- חשוב להשתמש בביצים גדולות (XL)
- מומלץ להשתמש בגבינה לבנה 9%
- הקפידו לאפות את העוגה עם תבנית מים בתחתית התנור, כדי למנוע סדקים.
- אל תפתחו את התנור במהלך האפייה, מלבד פעמיים לשחרור אדים.
- השאירו את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה לאחר סיום האפייה, כדי למנוע צניחה.
- העוגה נאפתה ברינג גדול מאוד ,המתכון מתאים לתבנית עגולה קוטר 26.
Leave a Reply