עוגת גבינה בחושה קלאסית

עוגת גבינה בחושה קלאסית
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של נועם זיגדון

עוגת גבינה בחושה נפלאה וקלה להכנה, בדיוק כמו שהיו מכינים פעם! מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

מצרכים:

לבסיס:

  • חבילה קטנה של פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפוררים היטב את הפתי בר.
  3. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר.
  4. מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית.
  5. למלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  6. שופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
  7. אופים בתנור כ-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות.
  8. מוציאים מהתנור.
  9. לציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי.
  10. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות.
  11. מכניסים חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות.
  12. מכניסים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
Exit mobile version