מתכון של נועם זיגדון
עוגת גבינה בחושה נפלאה וקלה להכנה, בדיוק כמו שהיו מכינים פעם! מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
לבסיס:
- חבילה קטנה של פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפוררים היטב את הפתי בר.
- ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר.
- מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית.
- למלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- שופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- אופים בתנור כ-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות.
- מוציאים מהתנור.
- לציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי.
- מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות.
- מכניסים חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות.
- מכניסים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
Leave a Reply