עוגת גבינה בסקית ללא גלוטן וללא סוכר

עוגת גבינה בסקית ללא סוכר וללא גלוטן
דרגו את המתכון

עוגת גבינה ללא גלוטן וללא סוכר

מתכון של ליאת דוד

זמן הכנה: שעה

רמת קושי: קל

עוגת גבינה קיטוגנית קלה להכנה עם מרקם מדהים וטעם בלתי נשכח! עונג צרוף לחך. מתכון לעוגת גבינה באסקית וחיננית עם שילוב של רישול מכוון עם בטחון עצמי מופרז שעושה את העבודה ונותן לה מראה מיוחד עם טעם עוד יותר מושלם.

מצרכים:

  • 3 גביעים גבינת שמנת נפוליאון טבעית 25% שומן (675 גרם)
  • 1 גביע גבינת פילדלפיה (175 גרם)
  • 6 ביצים (L)
  • 375 מ”ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • 160 גרם סוויטאנגו
  • 1 כף סוויטאנגו אינסטנט וניל
  • גרידת לימון (מלימון אחד)

ציוד:

  • תבנית קפיצית קוטר 24
  • נייר אפיה
  • מיקסר עם וו גיטרה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור: לחום של 200 מעלות טורבו.
  2. מכינים את התבנית: מקפלים נייר אפיה בצורת מניפה ומרפדים תבנית קפיצית קוטר 24. נייר האפיה יצור את הצורה הלא סימטרית של העוגה.
  3. מערבבים את הגבינות: מניחים בקערת המיקסר את גבינת השמנת והביצים ומערבלים בעזרת וו גיטרה לאיחוד.
  4. מוסיפים את השמנת: מוסיפים את השמנת המתוקה לקערה ומערבלים במהירות נמוכה רק לאיחוד, לא להקצפה.
  5. מוסיפים את שאר החומרים: מוסיפים את קמח הקוקוס, סוויטאנגו וניל, סוויטאנגו רגיל, תמצית וניל ואת גרידת לימון. ממשיכים לערבל עד לאיחוד מלא.
  6. מעבירים לתנור: מעבירים את המסה לתבנית התנור, ואופים 30 דקות.
  7. מנמיכים את החום: כשהחלק העליון הפך חום כהה מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות ואופים עוד כ 20 דקות.
    • חשוב: היה וחלקה העליון עדיין בהיר, משאירים את חום התנור גבוה, ממשיכים לאפות עוד כעשר דקות עד לחריכה ואז מנמיכים ואופים עוד כ 20 דקות.
  8. מצננים: מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמעבירים למקרר.

הערות וטיפים:

  • תשכחו מה שלמדתם על עוגות גבינה עד היום! הפעם הכל מתהפך – אופים בעדינות, חום נמוך, מקפלים בזהירות, שמים תבנית של מים בתחתית התנור, שלא תישרף, שתישאר לבנה. הכל נעלם ברגע אחד מול עוגה מדהימה זו.
  • מומלץ לצנן את העוגה במקום מוצל.

בתאבון!