מתכון לעוגת גבינה חלומית עם בסיס וציפוי לוטוס
עוגת גבינה חגיגית ומרשימה במינימום מאמץ. השילוב בין גבינה רכה, ביסקוויטים לוטוס קרמליים ומרקם קטיפתי יוצר קינוח מושלם לאירוח או סיום ארוחה חגיגית.
מאת: אביטל אזולאי
עוגה זו היא תענוג צרוף לאוהבי הלוטוס, המתכון פשוט להכנה ואינו מצריך אפייה כך שהוא נגיש לכל אחד. לקישוט מומלץ להשתמש בפרחי מאכל סגולים, הם יוסיפו צבעוניות מעניינת וגם יעשירו את טעמי העוגה.
מצרכים
לתחתית:
- 250 גרם ביסקוויטים לוטוס מפוררים
- 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 2 שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 ק”ג גבינה לבנה 5%
לציפוי:
- 250 גרם ביסקוויטים לוטוס מפוררים
אופן ההכנה
-
הכנת התחתית:
- מרסקים את הביסקוויטים ומוסיפים חמאה מומסת, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית 24 קפיצית.
- מכניסים למקפיא.
-
הכנת המלית:
- מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וגבינה לבנה לתערובת אחידה.
- יוצקים את המלית על התחתית ומיישרים.
-
הכנת הציפוי:
- מפוררים את הביסקוויטים ומפזרים על המלית.
-
קירור והגשה:
- מכניסים את העוגה לקירור למשך לילה.
- מומלץ להקפיא מעט לפני החילוץ מהתבנית.
Leave a Reply