הכנה: שירלי עידו
עוגת גבינה פשוטה להכנה שתיקח אתכם הישר לילדות!
מצרכים:
לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויטים פתי בר טחונים
- 75 גרם חמאה מומסת
לבלילה:
- 500 גרם גבינה לבנה
- 400 גרם גבינת שמנת
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 כפות קורנפלור
לציפוי:
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- ערבבו את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת והדקו לתחתית תבנית קפיצית 24 ס”מ מרופדת בנייר אפייה.
- אפו את התחתית בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות.
- ערבבו את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה ושיפכו מעל התחתית האפויה.
- אפו את העוגה בחום של 140 מעלות למשך 55 דקות.
- לקראת סיום האפייה, ערבבו את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר לציפוי.
- צפו את העוגה בציפוי והחזירו לתנור ל-5 דקות נוספות.
- כבו את התנור, הוציאו את העוגה, ותנו לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר.
בתאבון!
Leave a Reply