עוגת גבינה ניו יורקית קלאסית

עוגת גבינה ניו יורקית
4.2/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

עוגת גבינה ניו יורקית קלאסית

לפעמים פשוט אי אפשר לעמוד בפני קלאסיקה, והמתכון הזה לעוגת גבינה ניו יורקית הוא פשוט מנצח. מרכז קרמי עשיר וענוג של גבינת שמנת יושב בתוך בסיס פריך של ביסקוויטים, ומעליו קצפת חמוצה מתוקה ומפנקת. זילוף של קומפוט אוכמניות מפואר מוסיף פרץ טעם חמצמץ ויוצר את הקינוח המושלם לכל אירוע.

הערה: יש להתחיל במתכון לפחות 8 שעות מראש. תצטרכו תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ ותבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מצרכים (18 מנות):

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • כף סוכר חום
  • 90 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת

לעוגה:

  • 900 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 200 גרם סוכר לבן
  • כף תמצית וניל
  • גרידה מלימון אחד
  • 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח רגיל

לאוכמניות:

  • 300 גרם אוכמניות (טריות או קפואות)
  • 1/3 כוס (75 גרם) סוכר לבן
  • כף מיץ לימון

לקצפת:

  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף סוכר לבן
  • 2 כפיות מחית וניל
  • 50 גרם שמנת חמוצה
  • 50 גרם יוגורט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (160 מעלות צלזיוס עם טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. טוחנים את הביסקוויטים והסוכר החום במעבד מזון לאבקה (לחלופין, שמים את הביסקוויטים והסוכר בשקית ניילון ומרסקים בעזרת מערוך עד לקבלת פירורים דקים). מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית המוכנה ומהדקים היטב לתחתית, לקבלת שכבה אחידה וחלקה. אופים במשך 15 דקות, ומניחים בצד לצינון. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות צלזיוס (140 מעלות צלזיוס עם טורבו).
  3. שמים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון ומקציפים היטב לאיחוד. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי הקצפה לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת חלקה. מנפים מעל את הקמח ורבע כפית מלח דק ומקפלים בעדינות, לוודא שאין גושים של קמח. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים את החלק העליון. מניחים את התבנית בתוך תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  4. מניחים את התבנית הגדולה יותר בתבנית אפייה עמוקה ומכניסים לתנור. יוצקים מים רותחים לתבנית האפייה עד לגובה חצי מגובה תבנית העוגה. אופים במשך שעה ו-15 דקות, או עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט רוטטת במרכז (היא תמשיך להיאפות בזמן הצינון).
  5. מוציאים בזהירות את תבנית האפייה מהתנור ומשאירים את העוגה באמבט המים למשך 30 דקות. מעבירים את התבנית הקפיצית למקרר ומצננים לפחות 4-6 שעות, או לילה שלם, לפני שמשחררים את העוגה מהתבנית.
  6. בינתיים, מכינים את האוכמניות. שמים חצי מכמות האוכמניות בסיר קטן עם הסוכר, מיץ הלימון ו-2.5 כפות מים. מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות, או עד שהאוכמניות רכות ומתפרקות והסירופ מצטמצם מעט. מוסיפים את יתרת האוכמניות ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים לצינון, ומצננים במקרר עד להגשה.
  7. להכנת הקצפת, מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הוניל בקערה גדולה עד לקבלת קצפת רכה, ומקפלים בעדינות את השמנת החמוצה והיוגורט.
  8. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה. יוצקים את קצפת השמנת החמוצה על העוגה ומזלפים מעל כמה כפות מהסירופ והאוכמניות. מגישים עם יתרת האוכמניות בצד.

בתאבון!