עוגת גבינה ניו יורק קלאסית עם טוויסט של ריבת חלב

עוגת גבינה ניו יורק קלאסית עם טוויסט של ריבת חלב
דרגו את המתכון

ניו יורק צ’יזקייק עם ריבת חלב

מתכון מאת: ריקי כהן

העוגה שאני הכי אוהבת! ניו יורק צ’יזקייק עם ריבת חלב, מתכון של קרין גורן. אפשר להכין את המתכון הבסיסי בלי ריבת החלב, וגם אז יוצאת עוגה טעימה מאוד. אפשר לשחק עם תוספות וטעמים אחרים שאוהבים. עוגה בסגנון ניו יורק צ’יזקייק.

מצרכים

תבנית קוטר 24 או 26 (בתמונות תבנית 26)

לתחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים וניל או שוקולד
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 150 עד 200 גרם ריבת חלב (כחצי כוס)

למלית

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גרם)
  • 4 ביצים

לציפוי שמנת חמוצה

  • 2 שמנת חמוצה (400 גרם)
  • 4-5 כפות אבקת סוכר

לקישוט

  • ריבת חלב

אופן ההכנה

  1. הכנת התחתית: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומערבבים עם החמאה המומסת. מהדקים היטב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא בינתיים.
  2. הכנת המלית:
    • מחממים תנור ל-140 מעלות ומרפדים את תחתית התנור בתבנית עם מים רותחים.
    • מערבבים את הגבינות היטב, מוסיפים חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה.
    • מוסיפים ביצים אחת אחת וטורפים בעדינות לתערובת אחידה ללא גושים.
  3. הרכבת העוגה ואפייה:
    • מוציאים את התבנית מהמקפיא, מורחים שכבה של ריבת חלב על תחתית הביסקוויטים.
    • שופכים לתבנית את בלילת הגבינות ואופים כשעה וחצי. העוגה תהיה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת כמו ג’לי במרכז (היא תתייצב בקירור).
  4. הכנת ציפוי השמנת: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר. כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומצפים את העוגה בציפוי השמנת. הציפוי יתייצב מחום העוגה.
  5. קירור וקישוט: מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ומעבירים למקרר ללילה. לפני ההגשה, כשהעוגה קרה, שמים ריבת חלב בשקית זילוף קטנה ומקשקשים באופן חופשי מעל העוגה.

בהצלחה ובתאבון!

Exit mobile version