מצרכים:
- 6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
- 3 גביעי גבינה לבנה (5% או 9%)
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 3 שקיקי סוכר וניל
אופן ההכנה:
- מקציפים: מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מערבבים: בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, חצי כוס הסוכר הנותרת, הקורנפלור וסוכר הוניל והחלמונים.
- מאחדים: מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים: יוצקים את התערובת לתבנית רינג בקוטר 26 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות, ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כ-50 דקות נוספות, או עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.
- מצננים: מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.
בתאבון!
מתכון של דורית אבטליון שריקר.
Leave a Reply