עוגת גבינה פטנט מתכון נדיר

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת גבינה אפויה

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • 900 גרם גבינת שמנת 25% (פילדלפיה או אולה)
    • ניתן להשתמש ב-500 גרם גבינה לבנה 9% + 400 גרם גבינת שמנת 25%
  • 1 פחית חלב מרוכז ממותק (397 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר (אופציונלי, לפי הטעם)
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

תבנית:

  • תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. הכנת התערובת:

    • טורפים את הביצים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה.
    • מוסיפים את הגבינה, החלב המרוכז והווניל וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    • טועמים את התערובת. אם היא לא מספיק מתוקה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר וטורפים שוב.
  2. הכנת התבנית:

    • מרפדים תבנית בנייר אפייה, כולל הדפנות. מקמטים את הנייר כדי שייצמד היטב לדפנות.
    • מקישים קלות את התבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר.
  3. אפייה:

    • מחממים תנור ל-210 מעלות (לא טורבו).
    • אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות.
    • מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך שעה נוספת.
  4. הגשה:

    • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לחלוטין.
    • לפני ההגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר (לא חובה).

הערות:

  • ניתן להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
  • מומלץ לאחסן את העוגה במקרר.

הכנה מירי גולני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *