עוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר
מרכיבים:
לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 100 גרם חמאה
למלית:
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 4 גביעי שמנת חמוצה 27%
- תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טוחנים את הביסקוויטים והחמאה יחד (במעבד מזון או בשקית עם מערוך).
- מרפדים תבנית מרובעת בביסקוויטים הטחונים.
- בקערה גדולה, מערבבים את השמנת החמוצה, הסוכר, הביצים, האינסטנט פודינג וניל ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר (רצוי למשך הלילה).
- מגישים ונהנים!
טיפ: העוגה תהיה טעימה עוד יותר ביום למחרת.
מתכון של נורית ג.
Leave a Reply