מצרכים:
למילוי:
- 850 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1.5 כוסות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח (גדושות)
לבצק:
- 4.5 כוסות קמח (כוס חד פעמית סטנדרטית)
- 1 כף שמרים (גדושה)
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס מים פושרים
- 1 ביצה
- 1 כוס שמן
צמת שמרים גבינה – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת גבינה הכי טעימה בעולם לשבועות
עוגת גבינה נוסטלגית מתכון נדיר
עוגת גבינה עננים מתכון נדיר וכלכך קל להכנה
אופן ההכנה:
- הכנת המילוי: ערבבו את כל מרכיבי המילוי בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
- חלקו את המילוי באופן שווה בין 5 תבניות אינגליש קייק והקפיאו אותן למשך מספר שעות. ודאו שהתבניות ישרות במקפיא.
- הכנת הבצק: ערבבו את החומרים היבשים (קמח, שמרים וסוכר) בקערת מיקסר.
- הוסיפו את שאר המרכיבים (מים פושרים, ביצה ושמן) ולושו בעזרת המיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
- הניחו לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי.
- חלקו את הבצק ל-5 חתיכות שוות.
- רדדו כל חתיכת בצק, הניחו במרכזה את מלית הגבינה הקפואה ועטפו אותה בבצק מכל הכיוונים.
- מרחו את המאפים בביצה טרופה. ניתן לחרוץ פסים דקורטיביים על גבי המאפים.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה, במשך כחצי שעה.
- לאחר שהמאפים התקררו, ניתן לפזר עליהם אבקת סוכר.
הערות:
- ניתן להכין את המאפים מראש ולהקפיא אותם לאחר האפייה.
- לפני ההגשה, הפשירו את המאפים הקפואים במקרר ואפו אותם שוב בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
מתכון של שבי.
Leave a Reply