עוגת גבינה שמרים נדירה: המתכון הסודי

3.9/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות מים

למילוי:

  • 500 גרם גבינת כנען/ טוב טעם/ מסקרפונה
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 4 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כוס צימוקים

לסירופ:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חבילה סוכר וניל
  • ½ לימון סחוט

אופן הכנה:

  1. לישת הבצק והתפחה ראשונה: ללוש היטב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לכסות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. חלוקה, רידוד ויצירת רולדות: לחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים. לרדד כל כדור לעלה מלבני. לסמן חתכים משני צידי המלבן (לא עד הסוף). למלא את המרכז במילוי הגבינה. להתחיל לסגור את הרולדה על ידי קיפול רצועה מימין, עליה רצועה משמאל, וחוזר חלילה עד לסגירה מלאה.
  3. התפחה שנייה ומריחת ביצה: להניח את הרולדות על נייר אפייה, לכסות ולהתפיח עד להכפלת הנפח. להבריש בביצה טרופה מעורבבת עם כף סוכר.
  4. אפייה: לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.
  5. הכנת הסירופ: בינתיים, לערבב את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות, עד להסמכה קלה.
  6. הברשה בסירופ: מיד עם הוצאת הרולדות מהתנור, להבריש בנדיבות בסירופ החם.

מתכון של: אורה ארגוב

זמן הכנה: כשעתיים (כולל התפחות)

דרגת קושי: בינונית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *