מתכון של אליאן רוזנשטיין
עוגת גזר בחושה, קלה להכנה וטעימה בטירוף! מושלמת לצד כוס קפה או תה.
מצרכים:
- 4 ביצים
- 2 כוסות סוכר חום כהה (או כוס וחצי)
- 4 גזרים מגורדים
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס שמן (מומלץ שמן קוקוס)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- קורט ציפורן (לא חובה)
- חופן אגוזים (פקאן או מלך) גרוסים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים גזר, סוכר חום וקינמון.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר, ומוסיפים את שאר המצרכים (כולל תערובת הגזר).
- מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק באופן שווה.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
- מצננים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
קרם שמנת (אופציונלי):
- 50 גרם חמאה רכה
- 4 כפות גבינת שמנת
- 1.5 שקיות אבקת סוכר
- 3 כפות שמנת מתוקה
מערבבים את כל חומרי הקרם יחד ומצפים את העוגה.
Leave a Reply