עוגת דבש שכבות חלומית

3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות + זמן קירור זמן אפייה: 15 דקות דרגת קושי: בינונית

מצרכים:

לעוגה:

  • 6 כוסות קמח (לאחר שמורידים מהאש)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ¼ כפות אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות דבש

לקרם:

  • 4 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 2 חבילות פודינג וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 4 כפות סוכר

למלית:

  • 1 צנצנת ריבת פובידל איכותית

אופן הכנה:

  1. בקערה חסינת חום, ערבבי היטב את הביצים, הסוכר, השמן, אבקת הסודה לשתייה והדבש.
  2. הניחי את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ובשלי תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת משנה את צבעה לחום בהיר (כ-15-20 דקות).
  3. הסירי מהאש, קררי 5 דקות והוסיפי בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. עטפי את הבצק בניילון נצמד והכניס למקרר לשעה לפחות (עדיף לילה).
  5. חלקי את הבצק ל-5 חלקים שווים. רדדי כל חלק על נייר אפייה משומן לעלה דק מאוד בגודל תבנית התנור.
  6. חתכי את הקצוות ליישור והכניסי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3 דקות, או עד הזהבה קלה.
  7. קררי את העלים לחלוטין לפני שאת נוגעת בהם.
  8. הקציפי את השמנת המתוקה, החלב, פודינג הוניל, סוכר הוניל והסוכר עד לקבלת קרם יציב.
  9. הרכבת העוגה: הניחי עלה בצק על מגש הגשה, מרחי שכבת קרם, הניחי עלה נוסף, מרחי ריבת פובידל וחוזר חלילה עד לסיום העלים והקרם.
  10. כסו את העוגה והכניסו למקרר ללילה לריכוך הבצק.
  11. לפני ההגשה, יישרי את הקצוות, חתכי למעוינים או ריבועים ופזרי אבקת סוכר בנדיבות.
  12. להקלה על החיתוך, ניתן להקפיא את העוגה כשעה לפני.

מתכון של חני קונאשווילי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *