זמן הכנה: 30 דקות + זמן קירור זמן אפייה: 15 דקות דרגת קושי: בינונית
מצרכים:
לעוגה:
- 6 כוסות קמח (לאחר שמורידים מהאש)
- 4 ביצים גדולות
- 1 ½ כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 ¼ כפות אבקת סודה לשתייה
- 4 כפות דבש
לקרם:
- 4 מיכלים שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 2 חבילות פודינג וניל
- 2 שקיות סוכר וניל
- 4 כפות סוכר
למלית:
- 1 צנצנת ריבת פובידל איכותית
אופן הכנה:
- בקערה חסינת חום, ערבבי היטב את הביצים, הסוכר, השמן, אבקת הסודה לשתייה והדבש.
- הניחי את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ובשלי תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת משנה את צבעה לחום בהיר (כ-15-20 דקות).
- הסירי מהאש, קררי 5 דקות והוסיפי בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- עטפי את הבצק בניילון נצמד והכניס למקרר לשעה לפחות (עדיף לילה).
- חלקי את הבצק ל-5 חלקים שווים. רדדי כל חלק על נייר אפייה משומן לעלה דק מאוד בגודל תבנית התנור.
- חתכי את הקצוות ליישור והכניסי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3 דקות, או עד הזהבה קלה.
- קררי את העלים לחלוטין לפני שאת נוגעת בהם.
- הקציפי את השמנת המתוקה, החלב, פודינג הוניל, סוכר הוניל והסוכר עד לקבלת קרם יציב.
- הרכבת העוגה: הניחי עלה בצק על מגש הגשה, מרחי שכבת קרם, הניחי עלה נוסף, מרחי ריבת פובידל וחוזר חלילה עד לסיום העלים והקרם.
- כסו את העוגה והכניסו למקרר ללילה לריכוך הבצק.
- לפני ההגשה, יישרי את הקצוות, חתכי למעוינים או ריבועים ופזרי אבקת סוכר בנדיבות.
- להקלה על החיתוך, ניתן להקפיא את העוגה כשעה לפני.
מתכון של חני קונאשווילי.
Leave a Reply