עוגת וניל ביתית גבוהה: סוד הקונדיטוריה נחשף

עוגת וניל ביתית גבוהה - סוד הקונדיטוריה נחשף
4/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

עוגת וניל בחושה גבוהה

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: שעה וחצי עד שעתיים

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (או קצפת צמחית לגרסה פרווה)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
  • 2 כוסות קמח תופח

מתכונים נוספים

עוגת שמרים שוקולד רכה כמו ענן וכלכך מיוחדת
המתכון הסודי לעוגת מארס המושלמת
עוגת רולדת תפוחים נימוחה בפה מתכון נהדר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. בקערת מיקסר, מקציפים את הביצים במהירות גבוהה.
  3. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה (3-4 דקות).
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן והשמנת.
  5. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית אפייה ומעבירים אליה את התערובת.
  7. מכניסים לתנור תבנית ריקה נוספת מעל תבנית העוגה.
  8. אופים במשך שעה וחצי עד שעתיים. במהלך השעה וחצי הראשונות, אין לפתוח את התנור.
  9. לאחר שעה וחצי, ניתן לבדוק את העוגה בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא נקי, העוגה מוכנה.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.

טיפ: התבנית הריקה שמעל העוגה מסייעת לאפות אותה באופן אחיד ולמנוע היווצרות גבעה.

מתכון של לירון מלכה.

Exit mobile version