עוגת טורט לימון מושלמת: מתכון קל ומרשים

עוגת טורט לימון
2.5/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

עוגת לימון בחושה של ימית איטח (עם אופציה לשיש)

זמן הכנה: כ-15 דקות זמן אפייה: 45 דקות

מצרכים:

  • 5 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס מים

לשיש (אופציונלי):

  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות אבקת שוקולית

לציפוי (אופציונלי):

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות מים חמים
  • 2 טיפות מיץ לימון

אופן הכנה:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה וסוכר הווניל.
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים למיקסר תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון והשמן וממשיכים להקציף עד שאין גושים.
  5. מוסיפים את המים ומערבבים קלות.
  6. אם רוצים שיש: מוציאים כוס מהבלילה, מוסיפים לה את הקקאו ואבקת השוקולית ומערבבים.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. משמנים תבנית אפייה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית. אם מכינים שיש, יוצקים מעל את בלילת השוקולד ומקשקשים קלות עם מזלג ליצירת דוגמת שיש.
  10. אופים במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
  12. אם רוצים ציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר, המים החמים ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם אחיד ומורחים על העוגה הקרה.

בתיאבון!

צילום והכנה: שרה יוסף.

Exit mobile version