עוגת שלושת החלבים של לידור אזולאי
מתכון לעוגה טעימה וקלה להכנה מדרום אמריקה. עוגת טרס לצ’ס, או בשמה המוכר יותר – עוגת שלושת החלבים, היא עוגה ספוגה בחלב, חלב מרוכז ושמנת מתוקה, ומעליה קרם וניל עשיר. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק באמצע השבוע.
מצרכים:
לעוגה:
- 4 ביצים L
- 150 גרם סוכר
- 80 גרם חלב
- 140 גרם קמח תופח
- קורט מלח
למיקס החלב:
- 100 מ”ל חלב
- 150 גרם חלב מרוכז
- 100 מ”ל שמנת מתוקה
לקרם:
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- 3 כפות פודינג וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה, מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
- מוסיפים את החלב ומערבבים קלות.
- מוסיפים את הקמח התופח והמלח ומערבבים בעזרת לקקן לאיחוד טוב של הקמח.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-35-40 דקות.
- מצננים קלות את העוגה.
- בקערה גדולה, מערבבים את שלושת סוגי החלב.
- יוצקים את תערובת החלב על גבי העוגה (שהיא עדיין בתוך התבנית) ומניחים בצד לספיגה.
- מקציפים יחד את מצרכי הקרם ומקשטים את העוגה כרצונכם.
הערות:
- ניתן להחליף את פודינג הוניל בפודינג בטעם אחר.
- ניתן לקשט את העוגה בפירות טריים או יבשים.
- מומלץ להגיש את העוגה קרה.
Leave a Reply