עוגת טרס לצ’ס מושלמת

עוגת טרס לצס מושלמת
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת שלושת החלבים של לידור אזולאי

מתכון לעוגה טעימה וקלה להכנה מדרום אמריקה. עוגת טרס לצ’ס, או בשמה המוכר יותר – עוגת שלושת החלבים, היא עוגה ספוגה בחלב, חלב מרוכז ושמנת מתוקה, ומעליה קרם וניל עשיר. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק באמצע השבוע.

מצרכים:

לעוגה:

  • 4 ביצים L
  • 150 גרם סוכר
  • 80 גרם חלב
  • 140 גרם קמח תופח
  • קורט מלח

למיקס החלב:

  • 100 מ”ל חלב
  • 150 גרם חלב מרוכז
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה

לקרם:

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה, מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
  3. מוסיפים את החלב ומערבבים קלות.
  4. מוסיפים את הקמח התופח והמלח ומערבבים בעזרת לקקן לאיחוד טוב של הקמח.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-35-40 דקות.
  6. מצננים קלות את העוגה.
  7. בקערה גדולה, מערבבים את שלושת סוגי החלב.
  8. יוצקים את תערובת החלב על גבי העוגה (שהיא עדיין בתוך התבנית) ומניחים בצד לספיגה.
  9. מקציפים יחד את מצרכי הקרם ומקשטים את העוגה כרצונכם.

הערות:

  • ניתן להחליף את פודינג הוניל בפודינג בטעם אחר.
  • ניתן לקשט את העוגה בפירות טריים או יבשים.
  • מומלץ להגיש את העוגה קרה.