מתכון של Ba Su
עוגת יוגורט קבועה אצלי, מומלצת מאוד כשבא משהו טעים וקל! עוגה חלבית, רכה וחושנית.
מצרכים:
- כוס וחצי קמח מנופה
- שקית אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- גביע יוגורט לבן 200 גרם (אני השתמשתי ביוגורט יווני טבעי)
- כפית תמצית וניל
- (אופציונלי) חופן שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- לשמן תבנית עגולה (אנג’ל) גודל 26 או 24.
- לערבב את הסוכר וכל החומרים הרטובים (שמן, ביצים, יוגורט, תמצית וניל) בקערה גדולה עם מטרפה או מיקסר ידני.
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה לתוך החומרים הרטובים.
- לערבב בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה (להימנע מערבוב יתר).
- להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
- לאפות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי (אצלי בערך 30 דקות).
טיפ: למרוח ריבה על העוגה.
הערות:
- שימו לב לזמני האפייה, כל תנור מתנהג אחרת.
- שימו לב לא ליבש את העוגה בתנור!
על המתכון:
מתכון קל ומהיר לעוגת יוגורט פשוטה וטעימה. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק של אחר הצהריים.
Leave a Reply