עוגה בחושה וקלילה עם נגיעת לימון חמצמצה
מתכון של: לאה מזה
עוגת לימון קלה להכנה, המזכירה מרקם של ענן רך. הלימון המקולף והשלם, יחד עם מיץ התפוזים מעניקים לעוגה טעם קיצי ומרענן. הכנת העוגה קלה ואינה דורשת כלים מיוחדים או ידע קודם באפייה, פשוט לערבב ולאפות! העוגה המושלמת לימי הקיץ החמים אך מתאימה גם לחורף, משתלבת נהדר עם כוס תה או קפה קר.
מצרכים:
- לימון שלם מקולף וללא גרעינים, חתוך קטן
- 2 ביצים
- חצי כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- חצי כוס מיץ תפוזים או מים
- כוס וחצי קמח תופח מנופה
אופן ההכנה:
- יש לשמן תבנית בקוטר 20 או 22 ס”מ.
- בבלנדר עם להב, ערבבו את הביצים, הסוכר, השמן, הלימון, הפודינג והמיץ עד שלא ייראו חתיכות לימון.
- הוסיפו את הקמח המנופה וערבלו כמה סיבובים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שפכו את התערובת לתבנית המשומנת.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות.
- אם העוגה עדיין לא יציבה, הורידו את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואפו עוד כ-5 דקות.
Leave a Reply