זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 45-60 דקות
מצרכים:
לעוגה:
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- ½ כוס שמן
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
- גרידת לימון מלימון 1
- 2½ כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½ כוס שקדים טחונים
- 3-4 כפות ריבת תות
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה, טורפים יחד סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, שמנת חמוצה, מיץ לימון וגרידת לימון עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק משומנות, ומחלקים שווה בשווה.
- בעזרת כף או כפית, יוצרים תלוליות קטנות של ריבת תות על פני הבלילה.
- בעזרת סכין, מקשקשים קלות את פני העוגה ליצירת דוגמת שיש.
- אופים במשך 45-60 דקות, או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מצננים לחלוטין בתבנית לפני שפורסים ומגישים. מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
בתאבון!
מתכון של מילן וקנין.
Leave a Reply