מתכון של חני קונאשוילי
עוגת נפוליאון אהובה במיוחד, קלה להכנה וטעימה בטירוף! המתכון משתמש בעלי בצק מוכנים ופריכים למילוי קרם וניל עשיר ותוספת של קצפת אוורירית. מושלמת לשבת או לכל אירוע חגיגי!
מצרכים:
לעלים:
- עלי בצק מוכנים (רצוי קטנים עם מעט סוכר)
לקרם:
- 2 כוסות חלב (250 מ”ל)
- 3 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל או כף מחית וניל
- 3 כפות גדושות קמח
- 50 גרם חמאה
לקצפת:
- מיכל שמנת מתוקה
- כף סוכר
- 1.5 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה:
-
הכנת הקרם: מרתיחים את החלב בסיר. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. מוסיפים בהדרגה 4 כפות מהחלב החם לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים את תערובת החלמונים לחלב החם וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי טריפה עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים עד להמסה מלאה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים.
-
הכנת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקרם המקורר לתוך הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הרכבת העוגה: חותכים את העלים ומפוררים אותם לפירורים דקים. מניחים עלה על מגש ומורחים שכבה של קרם. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והקרם. מורחים את הקרם שנותר על העלה העליון ומפזרים פירורים מעל.
-
קירור: מכסים את העוגה בניילון נצמד ומקררים למספר שעות לייצוב.
טיפים:
- ניתן לוותר על שלב הפירורים ולפזר אבקת סוכר.
- הוספת חצי מקל וניל עם הזרעים לחלב תשדרג את טעם הקרם.
- אם משתמשים בעלים גדולים, יש להכין כמות גדולה יותר של קרם (פי 1.5).
בתאבון!
Leave a Reply