עוגת סברינה של פעם: מתכון הורס לשבת

עוגת סברינה של פעם
2.4/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

סברינות מושלמות לשבת: מתכון קל, טעים וכשר 🍓

מחפשים מתכון לסברינות מושלמות לשבת? הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה קל להכנה, טעים בטירוף וכשר למהדרין. עם טיפים לשדרוג והגשה, תוכלו להרשים את האורחים שלכם בקינוח מושלם.

מצרכים:

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • חצי בקבוק רום

לסברינות:

  • 6 ביצים מופרדות
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כף רום
  • ¾ שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח
  • 7 כפות סולת
  • ¼ כוס שמן

לקרם:

  • 1 ½ מיכלי שמנת מתוקה / פרווה
  • ½ כוס חלב / מים / חלב סויה (לפרווה)
  • 2 כפות סוכר (אופציונלי)
  • פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הסירופ: בסיר קטן, מערבבים את הסוכר, המים והרום. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים.

  2. הכנת הסברינות: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבניות מאפינס (או 2 תבניות אינגליש קייק).

  3. בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

  4. מוסיפים את החלמונים, סוכר וניל, שמן ורום. מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסולת. מערבבים קלות רק עד שהתערובת מתאחדת.

  6. ממלאים את תבניות המאפינס כמעט עד הסוף (יוצא כ-16 יחידות).

  7. אופים כ-25 דקות, עד שהסברינות זהובות ותפוחות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

  8. מחלצים את הסברינות מהתבניות ומניחים על מגש. יוצקים כ-3 כפות סירופ על כל סברינה. אם נשאר סירופ במגש, הוא ייספג בסברינות.

  9. הכנת הקרם: בקערת מיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה (או הפרווה), חלב (או תחליף), סוכר (אופציונלי) ופודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.

  10. הרכבת הסברינות: מזלפים את הקרם על הסברינות בעזרת צנטר כוכב. ניתן להוסיף כפית קונפיטורה של תות או פירות יער.

בתיאבון!

מתכון של חני קונאשוילי

זמן הכנה: כ-45 דקות

דרגת קושי: קל

מתכונים נוספים:

מתכון לעוגת סברינה רטובה ועסיסית – קלה להכנה
עוגת תותים וגבינה של פעם – מתכון מושלם למתחילים!
עוגת שמרים קראנץ שוקולד


סברינות: קינוח קלאסי עם טוויסט מודרני

סברינות הן קינוח צרפתי קלאסי, אהוב במיוחד בזכות טעמו העשיר והמרקם הרך והנימוח. המתכון הבסיסי פשוט להכנה, אך ניתן לשדרג אותו בקלות עם תוספות וטעמים שונים.

ההיסטוריה של הסברינות

מקורן של הסברינות במאה ה-19, והן קרויות על שם גיבור ספרותי בשם ברייה-סברין. המתכון המקורי כלל עוגת בריוש קטנה שהוטבלה בסירופ רום. עם השנים, המתכון התפתח ונוספו לו גרסאות שונות, כמו סברינות במילוי קצפת, פירות, שוקולד ועוד.

סברינות לשבת: מסורת מתוקה

בישראל, סברינות הן קינוח פופולרי במיוחד לשבת וחגים. הן קלות להכנה מראש, מרשימות בהגשה ומתאימות לכל המשפחה. ניתן להכין אותן בגדלים ובצורות שונות, ולהתאים אותן לטעמם של כל הסועדים.

טיפים לשדרוג הסברינות:

  • גיוון בטעמים: נסו להוסיף טעמים שונים לסירופ, כמו קליפת תפוז, לימון או קינמון. ניתן גם להשתמש ברום בטעמים שונים, כמו רום קוקוס או רום דובדבנים.
  • תוספות מפתיעות: שדרגו את הסברינות עם תוספות כמו אגוזים קצוצים, שבבי שוקולד, פירות יבשים או קוקוס.
  • מילויים מעניינים: מלאו את הסברינות במילויים שונים, כמו קרם פטיסייר, קרם מסקרפונה, ריבת חלב או גנאש שוקולד.
  • קישוטים יפים: השתמשו בצנטרים שונים לזילוף הקרם, וקישטו את הסברינות בפירות טריים, שוקולד מגורר או אבקת סוכר.

הצעות הגשה:

  • הגישו את הסברינות לצד קפה או תה.
  • ניתן להגיש אותן גם עם גלידה או קצפת.
  • לקינוח מרשים במיוחד, סדרו את הסברינות בצורת פירמידה או מגדל.

ערכים תזונתיים:

מרכיב קלוריות חלבונים פחמימות שומנים
ביצים 155 13 גרם 1.1 גרם 11 גרם
סוכר 387 0 גרם 100 גרם 0 גרם
קמח 364 10 גרם 76 גרם 1.5 גרם
סולת 360 13 גרם 73 גרם 2 גרם
שמן 884 0 גרם 0 גרם 100 גרם
שמנת מתוקה 340 3 גרם 3 גרם 36 גרם

שימו לב: הערכים התזונתיים הם הערכה בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לסוג המרכיבים .


מקווים שתהנו מהמתכון לסברינות מושלמות לשבת! שתפו אותנו בתמונות של הסברינות שהכנתם!

Exit mobile version