עוגת ספוג תפוזים לשבת ב-30 דקות: מתכון מהיר וטעים, מושלמת גם למתחילים! 👩🍳⏱️
זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: שעה ורבע דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 6 ביצים (מופרדות)
- 1.5 כוסות סוכר (חד פעמי קר)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס שמן (חד פעמי קר)
- 1 כוס מיץ תפוזים (חד פעמי חם)
- גרידת קליפת תפוז אחד
- 2 כוסות קמח (חד פעמי חם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
מתכונים נוספים
עוגת תפוזים גבוהה ורכה – מתכון קלאסי לשבת
עוגת תפוזים גבוהה ורכה – מתכון קלאסי לשבת
חלות ביתיות רכות כמו ענן – מתכון מנצח לשבת 🕯️
אופן ההכנה:
- לחמם תנור: לחמם תנור ל-160 מעלות, חום עליון תחתון.
- הכן את הקצף: הקציף חלבונים בקערה נקייה ויבשה. הוסף בהדרגה כוס סוכר וסוכר וניל, והמשך להקציף עד לקבלת קצף יציב.
- הכן את תערובת החלמונים: בקערה נפרדת, הקציף חלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת. הוסף שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז, והמשך להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
- שלב את הקמח ואבקת האפייה: הוסף לתערובת החלמונים את הקמח ואבקת האפייה, וערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- קפל את הקצף: קפל בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- אפה את העוגה: העבר את התערובת לתבנית משומנת. הקש קלות על התבנית על השיש כדי לשחרר בועות אוויר. אפה את העוגה במשך שעה ורבע, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- צנן והפוך: בסיום האפייה, הוצא את העוגה מהתנור והנח לה להתקרר לחלוטין בתבנית. לאחר מכן, הפוך את העוגה על צלחת הגשה.
מתכון של גילה בן ישי
Leave a Reply