תענוג בחוש לכל אוהבי המתוק
גלו את סוד הקסם של עוגת אגוזים שוקולד קוקוס בחושה, תערובת מדהימה של מרקמים וטעמים. שוקולד מריר איכותי פוגש אגוזי מלך קראנצ’יים וקוקוס טרופי, היוצרים יחד סימפוניה מתוקה שתלווה כל אירוע. העוגה הזו, פרי יצירתה של שרה קבבצי וישראלה אזולאי, היא לא רק קינוח, אלא חוויה של טעמים נפלאים.
מאת: שרה קבבצי וישראלה אזולאי
מצרכים
- 7 ביצים L מופרדות
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס שמן
- ½2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס אגוזי מלך
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 1 כוס קוקוס
- אבקת סוכר לפידור
אופציונלי – ציפוי שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- מעט מיץ תפוזים
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
אופן ההכנה
- מעבדים במעבד מזון שוקולד ואגוזים לפירורים.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הקוקוס, מערבבים ומניחים בצד.
- מקציפים את החלבונים כחצי דקה, מוסיפים את הסוכר בזרם דק ומקציפים לקצף יציב.
- בקערה נפרדת, מערבבים עם מטרפה ידנית: חלמונים, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים וקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים כמה כפות מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לקערת החלבונים, מוסיפים את תערובת הקוקוס, האגוזים והשוקולד ומערבבים בקיפול עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות טורבו למשך 80 דקות.
- מוציאים מהתנור ועוטפים את התבנית בניילון נצמד בעודה חמה.
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
אופציונלי – ציפוי שוקולד:
- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר.
- מוסיפים מיץ תפוזים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
עוגת אגוזים שוקולד קוקוס בחושה צילום: שרה קבבצי וישראלה אזולאי.
Leave a Reply