מתכון של ריקי כהן ונדראץ
עוגה בחושה ופרווה המשלבת טעמים של קוקוס, תפוחים ופרג, ומצופה בגנאש שוקולד מריר עשיר. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
- ¾1 כוסות קמח (250 גרם)
- שקית אבקת אפייה
- חצי כוס קוקוס
- 5 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- כוס מיץ תפוזים
- 2 תפוחים קטנים מגורדים גס או אחד גדול
- 200 גרם פרג טחון טרי
- כף רום או כפית תמצית וניל/תמצית בטעם רום
- לציפוי:
- חצי מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל (חלבית או צמחית)
- 120 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, טורפים ביצים שלמות עם סוכר כ-5-7 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ושופכים לאט תוך כדי ערבול את השמן ואת מיץ התפוזים.
- מוסיפים תפוח מגורד, פרג, קוקוס ורום.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-40 עד 45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים ומקשטים.
הכנת ציפוי גנאש שוקולד מריר:
- ממיסים במיקרו בפולסים חצי מיכל שמנת מתוקה עם שוקולד מריר שבור לקוביות.
- מערבבים לתערובת חלקה, מצננים ושופכים מעל העוגה.
טיפ: ניתן להשתמש בחצי מיכל שמנת מתוקה ולהפחית רבע כוס מהשמן במתכון (לשים רק חצי כוס שמן). זה יוסיף ויעשיר את הטעם, והעוגה תצא לחה וטעימה יותר.
Leave a Reply