עוגת פרג ותפוחים בציפוי שוקולד

עוגת פרג ותפוחים בציפוי שוקולד מריר
4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של ריקי כהן ונדראץ

עוגה בחושה ופרווה המשלבת טעמים של קוקוס, תפוחים ופרג, ומצופה בגנאש שוקולד מריר עשיר. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

מצרכים:

  • ¾1 כוסות קמח (250 גרם)
  • שקית אבקת אפייה
  • חצי כוס קוקוס
  • 5 ביצים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2 תפוחים קטנים מגורדים גס או אחד גדול
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • כף רום או כפית תמצית וניל/תמצית בטעם רום
  • לציפוי:
    • חצי מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל (חלבית או צמחית)
    • 120 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, טורפים ביצים שלמות עם סוכר כ-5-7 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ושופכים לאט תוך כדי ערבול את השמן ואת מיץ התפוזים.
  3. מוסיפים תפוח מגורד, פרג, קוקוס ורום.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-40 עד 45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מצננים ומקשטים.

הכנת ציפוי גנאש שוקולד מריר:

  1. ממיסים במיקרו בפולסים חצי מיכל שמנת מתוקה עם שוקולד מריר שבור לקוביות.
  2. מערבבים לתערובת חלקה, מצננים ושופכים מעל העוגה.

טיפ: ניתן להשתמש בחצי מיכל שמנת מתוקה ולהפחית רבע כוס מהשמן במתכון (לשים רק חצי כוס שמן). זה יוסיף ויעשיר את הטעם, והעוגה תצא לחה וטעימה יותר.

Exit mobile version