עוגת פרג טעימה ומפנקת שחייבים להכיר!
מאת: תיקי שילו
מצרכים
- 1 כוס פרג שלם (אפשר גם טחון)
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כוס סוכר (אני שמה פחות)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
- ¾ כוס שמן
- 5 ביצים
- ¼ כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- לערבב את המצרכים לפי הסדר.
- להקציף 5 ביצים שלמות עד לקבלת קצף יציב (בין חמש דקות לשמונה דקות, תלוי במיקסר).
- להוסיף את הבלילה בתנועת קיפול.
- לשפוך את הבלילה לתבנית משומנת.
- לאפות בערך 30-40 דקות על חום 170 מעלות.
הערות
- אפשר להחליף את השמנת החמוצה בחלב צמחי, שמנת צמחית או מים.
- אפשר להחליף את הקוקוס באגוזים.
- אפשר להמיר את השמן בחמאה, יש להוסיף שליש לכמות הרשומה של השמן.
עוגת פרג קלאסית וחלומית צילום: תיקי שילו
Leave a Reply