זמן הכנה: 20 דקות זמן קירור: 30 דקות
מצרכים:
- 1 חבילה פתי בר עלית (500 גרם)
- 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
- 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
- 1¼ כוסות חלב
- ¼ כוס ליקר איריש קרים (אופציונלי, ניתן להחליף בתמצית וניל או חלב)
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
- שוקולד לבן מגורר לקישוט
- קוקוס / סוכריות לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
- מכינים קערה קטנה עם חלב לטבילת הפתי בר.
- טובלים כל פתי בר בקצרה בחלב ומסדרים בשכבה ישרה על מגש.
- מורחים שכבה של קצפת על הפתי בר ומניחים שכבה נוספת של פתי בר טבולים בחלב.
- חוזרים על הפעולה עד שנוצרות 4 קומות של פתי בר וקצפת, כאשר השכבה העליונה היא פתי בר.
- מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות, תוך ערבוב בין לבין, עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים את השוקולד המומס על העוגה ומטים את המגש מצד לצד כך שהשוקולד יכסה את כל העוגה.
- מקשטים בשוקולד לבן מגורר, קוקוס או סוכריות.
- מחזירים למקרר להתייצבות למשך 15 דקות לפחות.
בתאבון!
מתכון של אורית חדידה.
Leave a Reply