עוגת קינמון בחושה ומהירה

עוגת קינמון בחושה ומהירה
3.8/5 - למתכון דירוג של 28 חובבי בישול

מתכון של בלהה לנדאו

עוגה בחושה ופשוטה להכנה עם טעם קינמון עשיר, מושלמת לשבת או לכל אירוע אחר!

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה/מזולה/חצי כוס שמן
  • כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • גביע שמנת חמוצה/פרווה
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • כף קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. בקערה, ערבבו את החמאה/שמן עם הסוכר.
  2. הוסיפו את הביצים וטרפו היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  3. הוסיפו את השמנת החמוצה וערבבו.
  4. הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שפכו חלק מהבלילה לתבנית משומנת (רצוי סיר פלא).
  6. ערבבו את הקינמון עם 2 כפות סוכר ופיזרו מעל הבלילה שבתבנית.
  7. שפכו את יתרת הבלילה לתבנית ופיזרו מעל את שארית תערובת הקינמון והסוכר.
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.

הערות:

  • ניתן להוסיף אגוזים לתערובת הקינמון והסוכר.
  • מומלץ לבדוק את העוגה עם קיסם לקראת סוף האפייה. אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה.

בתאבון!

Exit mobile version