עוגת קרמבו ביתית מתכון מושחת לקינוח חלבי מפנק

3.1/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

עוגת קרמבו ביתית מתכון מושחת לקינוח חלבי מפנק

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 30 דקות זמן קירור: 4 שעות לפחות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לתחתית:

  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 4 כפות שוקולית
  • 1 כוס קמח

לקצפת:

  • 2.5 מיכלים שמנת מתוקה (625 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ¾ כוס חלב
  • 2-3 כפות סוכר

לציפוי:

  • 2 חפיסות שוקולד חלב (200 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

עוגת קרמבו מפנקת לשבת ולחג (אפשר פרווה)

מתכונים נוספים

עוגת קרמבו שחר מהממת וקלה להכנה
עוגה כושית במיקרו הכי טעימה בעולם כמו בילדות
טופו מוקפץ עם קינואה וירקות ארוחה טבעונית קלה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התחתית:

    • מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה.
    • מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
    • מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים והשמן.
    • מוסיפים את אבקת האפייה והשוקולית ומערבבים.
    • מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי קיפול בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה.
    • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
    • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
  2. מכינים את הקצפת:

    • מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
    • מורחים את הקצפת על העוגה המצוננת.
  3. מכינים את הציפוי:

    • ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה על אש נמוכה או במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת חלקה.
    • מצננים את הציפוי מעט ויוצקים אותו על הקצפת.
  4. מקררים: מכניסים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד שהציפוי מתייצב.

מתכון של תהילה לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *