עוגת קרמבו שחר מהממת וקלה להכנה

3.9/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

עוגת קרמבו שחר מהממת וקלה להכנה

זמן הכנה: 45 דקות + זמן קירור והקפאה דרגת קושי: בינונית

מצרכים:

לתחתית:

  • 5 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1/2 כוס ממרח השחר

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה חלבית 38% (סה"כ 500 מ"ל)
  • 1/2 מיכל שמנת צמחית (סה"כ 125 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת סוכר

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 2 כפיות שוקולד השחר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התחתית:

    • מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במיקסר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
    • מורידים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את החלמונים, פודינג השוקולד וממרח השחר. מערבלים עוד כמה שניות לאיחוד קל.
    • מוציאים את הקערה וממשיכים לערבב בעדינות בתנועות קיפול עם לקקן עד לקבלת בלילה אחידה.
    • יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קלות (24/26 ס"מ עגולה או מלבנית).
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
    • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים (העוגה תרד בגובה וזה בסדר).
  2. מכינים את הקצפת:

    • שמים את כל מרכיבי הקצפת בקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.
    • מורחים את הקצפת על התחתית שהתקררה ומיישרים.
    • מכניסים למקפיא להתייצבות של כמה שעות (אם לא רוצים לחלץ מהתבנית או שהכנתם בתבנית מלבנית, מספיקה שעה).
  3. מכינים את הגנאש:

    • ממיסים את השוקולד המריר, השמנת ושוקולד השחר בקערה במיקרו בפולסים קצרים ומערבבים.
    • יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים לקירור עד שמתייצב.
    • מקשטים כיד הדמיון.

מתכון של: סיוון אוחיון אברג'יל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *