עוגת קרמבו שחר מהממת וקלה להכנה
זמן הכנה: 45 דקות + זמן קירור והקפאה דרגת קושי: בינונית
מצרכים:
לתחתית:
- 5 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
- 1/2 כוס ממרח השחר
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה חלבית 38% (סה"כ 500 מ"ל)
- 1/2 מיכל שמנת צמחית (סה"כ 125 מ"ל)
- 1/2 כוס חלב
- 1 חבילת פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 כף אבקת סוכר
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 2 כפיות שוקולד השחר
אופן ההכנה:
-
מכינים את התחתית:
- מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במיקסר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
- מורידים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את החלמונים, פודינג השוקולד וממרח השחר. מערבלים עוד כמה שניות לאיחוד קל.
- מוציאים את הקערה וממשיכים לערבב בעדינות בתנועות קיפול עם לקקן עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קלות (24/26 ס"מ עגולה או מלבנית).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים (העוגה תרד בגובה וזה בסדר).
-
מכינים את הקצפת:
- שמים את כל מרכיבי הקצפת בקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.
- מורחים את הקצפת על התחתית שהתקררה ומיישרים.
- מכניסים למקפיא להתייצבות של כמה שעות (אם לא רוצים לחלץ מהתבנית או שהכנתם בתבנית מלבנית, מספיקה שעה).
-
מכינים את הגנאש:
- ממיסים את השוקולד המריר, השמנת ושוקולד השחר בקערה במיקרו בפולסים קצרים ומערבבים.
- יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים לקירור עד שמתייצב.
- מקשטים כיד הדמיון.
מתכון של: סיוון אוחיון אברג'יל
Leave a Reply