עוגת רולדת תפוחים נימוחה בפה מתכון נהדר

3.4/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

עוגת רולדה תפוחים קלה להכנה

זמן הכנה: כ-20 דקות זמן אפייה: כ-35 דקות זמן כולל: כ-55 דקות

מצרכים:

  • 7-8 תפוחים (כל סוג)
  • 1 כף קינמון
  • ½ כוס סוכר, מחולקת
  • 3 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התפוחים: טוחנים או מגררים את התפוחים בפומפייה גסה. מוסיפים חצי כוס סוכר וכף קינמון ומערבבים.
  2. אופים את התפוחים: מרפדים תבנית בנייר אפייה. משטחים את התפוחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
  3. מקציפים את הביצים: מקציפים את הביצים עם חצי כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  4. מערבבים את בלילת העוגה: מוסיפים לקצף את מיץ התפוזים, הקמח, אבקת האפייה וסוכר הווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. אופים את הרולדה: יוצקים את הבלילה על התפוחים האפויים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25 דקות נוספות.
  6. מגלגלים ומקשטים: מצננים את הרולדה ומגלגלים אותה בעדינות. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

טיפ: ניתן להגיש את הרולדה עם קצפת או גלידה.

מתכון של חגית אלקבץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *