מתכון לעוגת אגוזים ושוקולד
מצרכים:
- 6 ביצים
- קורט מלח
- כוס ורבע סוכר
- שקית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
- חצי כוס שמן
- כוס ורבע קמח
- כוס אגוזים טחונים
- חצי כוס מיץ או חלב
- כרבע כוס שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
- להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים.
- להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
- בקערה נפרדת, לערבב חלמונים עם יתרת הסוכר והמלח.
- להוסיף לקערת החלמונים:
- שקית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
- חצי כוס שמן
- כוס ורבע קמח
- חצי כוס מיץ או חלב
- כוס אגוזים טחונים.
- לערבב היטב את כל החומרים בקערת החלמונים.
- להוסיף את קצף החלבונים לקערת החלמונים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול.
- לשמן תבנית אפייה 26 ולמזוג לתוכה את הבלילה.
- לפזר שוקולד צ’יפס מעל הבלילה.
- לאפות בערך שעה בחום 175 מעלות.
הערות:
- המתכון של לריסה שפירא.
- עוגה בחושה קלאסית עם טוויסט של אגוזים ושוקולד צ’יפס.
- מושלמת לאירוח או סתם לפינוק ביתי.
Leave a Reply