עוגת שוקולד אגוזים אוורירית 

עוגת שוקולד אגוזים אוורירית
3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון לעוגת אגוזים ושוקולד

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • קורט מלח
  • כוס ורבע סוכר
  • שקית אבקת אפייה
  • שקית סוכר וניל
  • חצי כוס שמן
  • כוס ורבע קמח
  • כוס אגוזים טחונים
  • חצי כוס מיץ או חלב
  • כרבע כוס שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:

  1. להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
  3. בקערה נפרדת, לערבב חלמונים עם יתרת הסוכר והמלח.
  4. להוסיף לקערת החלמונים:
    • שקית אבקת אפייה
    • שקית סוכר וניל
    • חצי כוס שמן
    • כוס ורבע קמח
    • חצי כוס מיץ או חלב
    • כוס אגוזים טחונים.
  5. לערבב היטב את כל החומרים בקערת החלמונים.
  6. להוסיף את קצף החלבונים לקערת החלמונים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול.
  7. לשמן תבנית אפייה 26 ולמזוג לתוכה את הבלילה.
  8. לפזר שוקולד צ’יפס מעל הבלילה.
  9. לאפות בערך שעה בחום 175 מעלות.

הערות:

  • המתכון של לריסה שפירא.
  • עוגה בחושה קלאסית עם טוויסט של אגוזים ושוקולד צ’יפס.
  • מושלמת לאירוח או סתם לפינוק ביתי.