מתכון של איילת אניץ
עוגת שוקולד נפלאה לכבוד שבת, גבוהה, רכה ונימוחה בפה. המתכון פשוט להכנה ומתאים במיוחד לאירוח.
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח
- 2.5 כפיות אבקת אפייה
- 1.5 כוסות סוכר
- 2/3 כוס קקאו
- 1/2 כוס שוקולית
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים טרופות
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים
- 1 כפית תמצית וניל
לגנאש:
- 2 חפיסות שוקולד מריר
- 1 קופסא שמנת צמחית / רגילה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
- בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, קקאו, שוקולית, סודה לשתייה וסוכר וניל.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים: ביצים טרופות, שמן, מים פושרים ותמצית וניל.
- שופכים את תערובת החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה 24 או סיר פלא.
- אופים כ-45 דקות עד שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- הכנת הגנאש: מחממים את השמנת במיקרוגל כדקה וחצי. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- שופכים את הגנאש על העוגה כשהיא חמה.
- ניתן לפזר מעל קוקוס ושברי בוטנים מלוחים.
בתאבון!
Leave a Reply