עוגת שוקולד בחושה ללא גלוטן
מרכיבים:
לעוגה:
- 8 ביצים גדולות (L), מופרדות
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח ללא גלוטן (או קמח תופח רגיל/קמח תופח כשר לפסח)
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1 ו-3/4 כוסות (350 גרם) סוכר
- 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) אבקת שוקולית
- 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים קרים
לסירופ סוכר:
- 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
לגאנש שוקולד:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת צמחית או מתוקה להקצפה
- 1 כף (20 גרם) דבש/מייפל/סילאן
אופן ההכנה:
- הקצפת חלבונים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה, הקציפו את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד.
- טחינת יבשים: במעבד מזון, טחנו את הקמח, השוקולד המריר, הסוכר הנותר, אבקת השוקולית ואבקת הקקאו לאבקה.
- איחוד חומרים רטובים: הוסיפו לקצף החלבונים, בהדרגה ובמהירות נמוכה, את החלמונים, השמן והמים הקרים. ערבבו עד לאיחוד.
- הוספת יבשים: הוסיפו את תערובת היבשים לקערת המיקסר וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- אפייה: חממו תנור ל-160 מעלות טורבו. שפכו את התערובת לתבנית מרובעת גדולה (32×40 ס"מ), משומנת היטב. אפו כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- סירופ סוכר: בסיר קטן, בשלו את המים וסוכר הווניל עד להמסה.
- הרטבת העוגה: הוציאו את העוגה מהתנור וקררו כ-10 דקות. שפכו את סירופ הסוכר החם על העוגה באופן שווה.
- גאנש שוקולד: המיסו את השוקולד המריר עם השמנת והדבש/מייפל/סילאן עד לקבלת תערובת אחידה. קררו כ-15 דקות.
- ציפוי והגשה: שפכו את הגאנש על העוגה באופן שווה. חתכו לריבועים והגישו.
טיפים:
- ניתן לקשט את העוגה בתוספות שאוהבים, כמו סוכריות צבעוניות, פירות יער או אגוזים קצוצים.
- ניתן להכין את העוגה מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
בתאבון!
מתכון של לאה מאיר.
Leave a Reply