עוגת שוקולד עשירה וחלומית

עוגת שוקולד עשירה וחלומית
דרגו את המתכון

תענוג שוקולדי: עוגה רכה, עסיסית ומפנקת בכל ביס

חוויה מתוקה שאי אפשר לעמוד בפניה, עם מרקם עשיר ונימוח וציפוי גנאש מבריק ומפתה.

מאת: דבורה אוזנה

העוגה הזו היא לא סתם עוגת שוקולד, היא יצירת אומנות קולינרית. כל ביס חושף שילוב הרמוני של טעמים ומרקמים: רכות קטיפתית של עוגה עסיסית עם עושר מודגש של שוקולד איכותי. עם גנאש מפנק מעל, העוגה הזאת היא לא פחות מחלום שוקולדי שהופך למציאות.

מצרכים

  • 1 כוס חלב (או חלב צמחי)
  • 4 כפות קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1.25 כוסות סוכר
  • 200 גרם חמאה/מחמאה
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כף ברנדי/תמצית רום
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן על הגז, המיסו יחד חלב, קקאו, שוקולד מריר וסוכר.
  2. הוסיפו לסיר חמאה/מחמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את הקמח התופח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  5. אחדו את שתי הבלילות בתנועות קיפול עדינות.
  6. אפו את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות, או עד שהיא מוכנה.
  7. בזמן שהעוגה נאפית, הכינו את הגנאש: המיסו את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  8. לאחר שהעוגה התקררה מעט, שפכו עליה את הגנאש וצננו לפני ההגשה.