תענוג שוקולדי: עוגה רכה, עסיסית ומפנקת בכל ביס
חוויה מתוקה שאי אפשר לעמוד בפניה, עם מרקם עשיר ונימוח וציפוי גנאש מבריק ומפתה.
מאת: דבורה אוזנה
העוגה הזו היא לא סתם עוגת שוקולד, היא יצירת אומנות קולינרית. כל ביס חושף שילוב הרמוני של טעמים ומרקמים: רכות קטיפתית של עוגה עסיסית עם עושר מודגש של שוקולד איכותי. עם גנאש מפנק מעל, העוגה הזאת היא לא פחות מחלום שוקולדי שהופך למציאות.
מצרכים
- 1 כוס חלב (או חלב צמחי)
- 4 כפות קקאו
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1.25 כוסות סוכר
- 200 גרם חמאה/מחמאה
- 5 חלמונים
- 5 חלבונים
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כף ברנדי/תמצית רום
- קורט מלח
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- בסיר קטן על הגז, המיסו יחד חלב, קקאו, שוקולד מריר וסוכר.
- הוסיפו לסיר חמאה/מחמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום וערבבו היטב.
- הוסיפו את הקמח התופח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- אחדו את שתי הבלילות בתנועות קיפול עדינות.
- אפו את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות, או עד שהיא מוכנה.
- בזמן שהעוגה נאפית, הכינו את הגנאש: המיסו את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט, שפכו עליה את הגנאש וצננו לפני ההגשה.
Leave a Reply