עוגת שוקולד בחושה עם גנאש
זמן הכנה: כ-15 דקות זמן אפייה: כ-35 דקות זמן כולל: כ-50 דקות
מצרכים:
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 כפות אבקת שוקולית
- 1 כף אבקת נס קפה
- 1/2 כוס מים חמים
לגנאש:
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית דבש
לקישוט (אופציונלי):
- שוקולד לבן מומס
- סוכריות
- קוקוס
עוגת שוקולד יומולדת
מתכונים נוספים
עוגת סולת וקוקוס פשוט מושלמת וכלכך עסיסית
זאת העוגת שמנת פירורים הכי טעימה בעולם וב-5 דקות הכנה
עוגת שוקולד ללא גלוטן מתכון מדהים
אופן ההכנה:
- מערבבים את הרטובים: בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצים, הסוכר והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים את היבשים: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השוקולית ואבקת הנס קפה.
- מאחדים את התערובות: מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, ומוסיפים אותה לבלילה יחד עם המים החמים. מערבבים היטב.
- אופים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית חד פעמית מלבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים כ-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מכינים את הגנאש: בסיר קטן, מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד המריר והדבש. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
- משקים את העוגה: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, יוצרים חורים בעוגה בעזרת שיפוד ויוצקים עליה כוס מים מעורבבת עם כפית נס קפה.
- מצפים בגנאש: יוצקים מחצית מכמות הגנאש על העוגה וממתינים כ-2 דקות עד שהוא נספג מעט. יוצקים את יתרת הגנאש ומטים את התבנית כך שהוא יכסה את כל פני העוגה.
- מקשטים (אופציונלי): מקשטים את העוגה בשוקולד לבן מומס, סוכריות, קוקוס או כל תוספת אחרת שאוהבים.
- פורסים ומגישים: לאחר שהגנאש מתייצב מעט, פורסים את העוגה לריבועים ומגישים.
בתאבון!
צילום והכנה : שרה יוסף.
Leave a Reply