עוגת שוקוקוס חלומית של רונית אזרד בוקובזה

עוגת שוקוקוס חלומית של רונית אזרד בוקובזה
3.5/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

עוגה מעולה לאוהבי קוקוס, ללא גלוטן ומתאימה גם לפסח

מתכון זה של רונית אזרד בוקובזה לעוגת שוקוקוס הוא פשוט תענוג! שילוב טעמים מושלם של קוקוס ושוקולד יחד עם מרקם עשיר שפשוט נמס בפה. העוגה קלה להכנה ומרשימה ביופיה, מושלמת לכל אירוע.

מצרכים:

לתחתית:

  • 4 חלבונים
  • חצי כוס סוכר
  • כוס וחצי קוקוס
  • שקית סוכר וניל

למילוי:

  • 2 אריזות שוקולד מריר (200 גרם סה”כ)
  • רבע כוס חלב
  • 5 כפות שמנת מתוקה
  • כף סוכר
  • 20 גרם חמאה
  • 4 חלמונים

לקרם:

  • שמנת מתוקה
  • כף סוכר
  • כף אינסטנט וניל
  • כפית נס קפה לא מגורען
  • קוקוס קלוי לקישוט

אופן ההכנה:

תחתית:

  1. להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. לקפל פנימה כוס וחצי קוקוס ושקית סוכר וניל.
  3. לשטח את התערובת בתבנית חד פעמית מרובעת משומנת.
  4. לאפות על 180 מעלות עד הזהבה.

מילוי:

  1. להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס חלב, 5 כפות שמנת מתוקה, כף סוכר ו-20 גרם חמאה.
  2. לצנן את התערובת ולהוסיף 4 חלמונים.
  3. לערבב היטב ולחמם במיקרוגל כדקה.
  4. למרוח את המילוי מעל שכבת הקוקוס שהוצאנו מהתנור.
  5. להקפיא את העוגה.

קרם:

  1. להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר, כף אינסטנט וניל וכפית נס קפה לא מגורען.
  2. למרוח את הקרם מעל העוגה הקפואה.

קישוט:

  1. לקלות 2 כוסות קוקוס לבן על מחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד הזהבה.
  2. לפזר את הקוקוס הקלוי מעל הקרם.

הגשה:

לכסות את העוגה ולהניח במקרר ללילה.

Exit mobile version