מתכון של נועם זיגדון
עוגה בחושה ופשוטה להכנה עם טעם עשיר של קפה ושוקולד מריר. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
- 2 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- תמצית וניל
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס מים רותחים
- 3 כפות קפה מגורען
- 150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את הביצים עם הסוכר, השמן, הקמח, אבקת האפייה, תמצית הוניל והמלח.
- המיסו את הקפה המגורען במים הרותחים וצקו לבלילה תוך כדי ערבוב.
- שמנו תבנית בינונית (22-24 ס”מ) וצקו לתוכה את הבלילה.
- המיסו את השוקולד המריר ושפכו מעל הבלילה. בעזרת מזלג צרו צורת שיש.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כחצי שעה.
טיפ: ניתן להוסיף אגוזים קצוצים לבלילה לקבלת טעם ומרקם עשירים יותר.
Leave a Reply