עוגת שיש שוקולד וקפה – חוויה בטעמים
עוגה מפתיעה עם שילוב טעמים ייחודי
עוגת שיש עם ניחוחות שוקולד עשיר וקפה משובח, היא קינוח מושלם לאירוח או סתם לפינוק. שילוב הטעמים יוצר הרמוניה מפתיעה וטעימה במיוחד.
מאת: שרה יוסף
עוגה זאת משלבת טעמים שונים ליצירת חוויה אחת מופלאה. הטעם המריר המשולב במתיקות עדינה עוזר לשבור את המתיקות ה”רגילה” של רוב העוגות ומייצר ביס מאוזן וטעים.
מצרכים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- מלח (קורט )
- ½2 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית של אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית של סוכר וניל (10 גרם )
- ½ כפית תמצית שקדים (לא חובה)
- 1 כוס מיץ תפוזים / כוס מים + כף תרכיז תפוזים
- ¾ כוס שמן
- ¼ כוס מים
- גרידת לימון / תפוזים
לקישוט:
- 3 כפות שוקולית
- 1 כף קקאו
- 2 כפות אבקת נס קפה
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים, לאחר מכן, מוסיפים את השמן.
- אחרי שהוספנו את השמן, מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל) בלי השוקולית, לאט על מהירות נמוכה. מוסיפים מיץ תפוזים ומים ומערבבים ממש מעט.
- מחלקים את תערובת הקערה ל- 3 קערות.
- בקערה הראשונה מוסיפים שוקולית, קקאו ומקפלים פנימה.
- לקערה השנייה מוסיפים כף נס ומערבבים היטב.
- בקערה השלישית משאירים אותה בלי שום תוספת (בלילה לבנה).
- משמנים תבנית בגודל 24 ס״מ.
- שופכים פעם בלילה לבנה ופעם תערובת שוקולד (מהקערה הראשונה) ופעם נס מהתערובת השנייה. בסוף לוקחים שיפוד ומקשקשים.
- מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות.
- בודקים עם סכין אם יבש, אז העוגה מוכנה והיא יוצאת רכה וטעימה.
עוגת שיש שוקולית רכה עם נס
צילום: שרה יוסף
Leave a Reply