מצרכים
*אציין שמאוד קשה לעבוד עם הבצק בימי הקיץ החמים. הבצק שומני ונוטה להשבר. הדליקו מזגן בבקשה.
**תבנית הכי גדולה של תנור או תבנית חד פעמי הכי גדולה.
♥מוקדש לילדיי אביחי ודביר שגדלו על העוגה הזאת.♥
הבצק
4 כוסות קמח רגיל
5 חלמונים L
200 גרם מרגרינה /חמאה אפשר חצי חצי
25 גרם שמרים טריים /8 גרם שמרים יבשים (כף לא גדושה)
6 כפות סוכר
1/2 כוס מים בערך, לא לשפוך הכל..
קורט מלח, תמצית וניל.
למלית
5 חלבונים L
1 כוס סוכר
4 כפות אבקת נס קפה
3-4 כפות אינססטנד פודינג וניל
שוקולד צ'יפס
לקישוט
אבקת סוכר
תוספות לשדרוג
***אפשרות להוסיף התוספות למטה. לא חייב
1 כף קקאו
2 -3 כפות ממרח תמרים , קינמון.
אופן ההכנה
1. להכניס חומרי הבצק למיקסר ולערבב. את המים להוסיף מעט לסירוגין עד לאיחוד הבצק.
2. להוציא, לאחד ידנית ולשמור במקרר כשעה.
3. לחמם התנור ל-180 מעלות.
4. בינתיים להקציף החלבונים היטב, להוסיף הסוכר בכמה פעמים. להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
5. להוסיף האינסטנט פודינג וניל כף אחר כף בעדינות.
6. להנמיך המהירות ולהוסיף בעדינות אבקת הקפה נמס כף אחר כף.
7. במידה ורציתם להוסיף,זה הזמן להוסיף הממרח תמרים, קינמון.
8. (אני הפעם הוספתי רק אינסטנט).
9. לחלק הבצק ל-4 במידה וחם הדליקו מזגן והכניסו הבצק למקרר והוציאו אחד אחד.
10. לרדד כל עלה לגודל התבנית. לשטח הבצק על התבנית המשומנת לסדר הבצק היטב עד הקצה.
11. לקחת כשליש מהמלית ולשטח על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
12. לפזר שוקולד צ'יפס מעל המלית.
13** חשוב- כאשר מניחים עלה יש לחורר הבצק בעזרת מזלג או סכין כדי שבאפיה האויר יצא ולא, העוגה תתנפח ותאבד צורה.. עם המון אויר בפנים.
14. ככה להכין את שאר השכבות ולסיים עם בצק. כמובן לחורר בצורה יפה גם למעלה.
15. להכניס לתנור ולהוריד ל175 מעלות. לכ-40-45 דקות. כל אחת לפי התנור שלה.
16. במידה והשחים למעלה, שימו תבנית או נייר כסף לכיסוי החלק העליון.
17. צננו וחיתכו. אני חתכתי למעויינים שימרו בקופסה סגורה.
18. כדאי ורצוי לשמור גם במקרר. לתקופה ארוכה יותר הקפיאו.
19. לפזר אבקת סוכר ולהתענג מכל ביס.
ב ת י א ב ו ן !!!!!.
מתכון של נורית גיספן.
Leave a Reply