עוגת שכבות נס קפה נוסטלגית

עוגת שכבות נס קפה הורסת
3.2/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

מתכון של זהביאן מאיר

עוגת שכבות נס קפה נפלאה וקלה להכנה, שתיקח אתכם הישר לילדות! המתכון פשוט וכולל בצק רך ואוורירי עם קרם עשיר בטעם קפה ואגוזים. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

מצרכים:

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • כוס סוכר
  • כף שמרים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
  • 4 חלמונים
  • 4 כפות חומץ

לקרם:

  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • כוס סוכר
  • 4 כפות נס קפה
  • כוס אגוזי מלך טחונים גס

אופן ההכנה:

  1. לערבב וללוש את כל מצרכי הבצק יחד. לכסות את הבצק ולהכניס למקרר למשך שעתיים-שלוש.
  2. הכנת הקרם: להקציף את החלבונים עם קורט מלח. להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב. להוסיף את נס הקפה לקצף.
  3. לטחון את אגוזי המלך גס.
  4. לאחר שהבצק נח, לחלק אותו ל-4 כדורים שווים. לרדד כל כדור בין שני ניירות אפייה לצורה עגולה.
  5. בתבנית עגולה קפיצית (26-28 ס”מ), להניח שכבה אחת של בצק. למרוח מעל שכבה נדיבה של קרם, ולפזר אגוזים טחונים.
  6. להמשיך כך עם שאר השכבות: בצק, קרם, אגוזים.
  7. לחורר את השכבה העליונה של הבצק בעזרת מזלג.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-35 דקות, עד להזהבה.
  9. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר. לפזר אבקת סוכר מעל.

בתאבון!