מרכיבים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 200 גרם מרגרינה
- 6 כפות סוכר
- 5 חלמונים L
- ½ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמרים יבשים
למילוי:
- 5 חלבונים L
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות אבקת נס קפה
- 4 כפות פודינג וניל
לקישוט:
- אבקת סוכר
- אופן הכנה מופיע בהמשך.
עוגת שכבות נס קפה ושוקולד – נועם זיגדון
מתכונים נוספים
עוגת שכבות מרנג קפה מתכון נדיר
רולדה מושלמת לשבת מתכון של נוסטלגי
מעמול מתכון של סבתא הכי טעים בעולם
קצת על נס קפה
נס קפה הוא אחד ממותגי הקפה המובילים והוותיקים בישראל, אשר זוכה לפופולריות רבה בקרב צרכני הקפה במדינה. להלן מאמר מקיף על נס קפה:
היסטוריה
נס קפה נוסד בשנת 1965 על ידי חברת נסטלה העולמית. תחילה שווק תחת השם "סאנקור", אך לאחר מכן שונה שמו ל"נס קפה". המותג נועד לספק פתרון נוח וטעים להכנת קפה בבית או במשרד, באמצעות אבקת קפה נמסת.
מוצרים
נס קפה מציע מגוון רחב של מוצרי קפה נמס באיכות גבוהה:
1. קלאסי – תערובת המקורית והפופולרית ביותר של נס קפה.
2. גולד – תערובת פרימיום המכילה 100% פולי ערביקה נבחרים.
3. דקה – קפה נטול קפאין המתאים לצריכה גם בשעות הערב.
4. מוקה – קפה בטעם שוקולד.
5. קרמה – קפה עם שכבת קרם עשירה.
6. פרייז – משקה קפוצ'ינו קר מוכן לשתייה.
7. קפסולות – מגוון קפסולות תואמות למכונות נספרסו.
טעם וארומה
הטעם והארומה של נס קפה מושפעים מתהליך הייצור הקפדני ואיכות חומרי הגלם. התערובות מורכבות מפולי קפה איכותיים שנבחרו בקפידה, קלויים ונטחנים בתנאים מבוקרים, ועוברות תהליכי גרנולציה מתקדמים לשימור הטעם והארומה. התוצאה היא קפה בעל טעם עשיר, ארומה מפתה וגוף מלא.
פופולריות ונוכחות שיווקית
נס קפה הוא מותג מוכר ואהוב בישראל, הנחשב כמעט כ"מותג לאומי". הוא זוכה לנתח שוק גבוה ונוכחות מרשימה על מדפי חנויות המזון. מלבד זאת, המותג משקיע רבות בפרסום ובנראות, עם קמפיינים פרסומיים זכורים ומשפיעים.
אריזה ונגישות
אבקות נס קפה נמכרות במגוון גדלי אריזות, מצנצנות זכוכית ועד שקיות חד פעמיות לנוחות השימוש והאחסון. הן נפוצות ברשתות שיווק, מכולות ותחנות דלק ברחבי הארץ, כך שקל להשיג אותן בכל עת.
לסיכום, נס קפה הוא מותג קפה נמס מצליח ואהוב בישראל מזה עשרות שנים. הקפידה על איכות חומרי הגלם ותהליכי הייצור לצד פעילות שיווקית ענפה ונגישות גבוהה, הפכו אותו לבחירה פופולרית בקרב חובבי הקפה הישראלים, הן בבית והן בעבודה.
שלבי הכנה
-
מערבבים במיקסר את כל מצרכי הבצק חוץ מהמים, במשך 2 דקות ובהדרגה מוסיפים את המים ומערבבים במשך עוד 4 דקות עד קבלתבצק אחיד.
-
מעבירים את הבצק למקרר למשך שעה.
-
קצף – מקציפים חלבונים עם סוכר בהדרגה עד קבלת קצף קשה ומוסיפים בהדרגה נס קפה ופודינג וניל כף אחרי כף.
-
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל עלה לגודל של תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית).
-
משטחים את הבצק בתבנית משומנת או על נייר אפייה, ולוקחים ⅓ מהקצף ומשטחים על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
-
מחוררים בעזרת מזלג כל שכבת בצק שמרדדים כדי למנוע התנפחות ומניחים מעל את הקצף. מכינים את שאר השכבות ומסיימים עם בצק מחורר בצורה יפה למעלה.
-
אופים ב־175 מעלות, בתנור שחומם מראש, במשך כ־40 דקות.
מתכון של צפנת קורדובה.
Leave a Reply