מתכון מושלם לעוגת נס קפה ביתית
הקדמה: המתכון הזה הוא גרסה של עוגת נס קפה קלאסית, כפי שהוכנה על ידי עמליה. העוגה מורכבת משכבות בצק רך עם קרם קפה אוורירי, ומתאימה באופן מושלם לאירוח או סתם לפינוק ביתי.
מצרכים:
- 4 כוסות קמח לבן
- 200 גרם חמאה רכה / נטורינה לפרווה
- 1 כף שמרים יבשים
- 4 ביצים בגודל L מופרדות
- 1 ¾ כוס סוכר לבן
- 2.5 כפות אבקת קפה נמס
- ¾ כוס מים חמימים
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה, שמים קמח, חמאה, שמרים, חלמונים ומים ומעבדים לבצק רך ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה מנוחה ותפיחה קלה.
- מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל תבנית אלומיניום סטנדרטית לתנור. מכניסים למקפיא כשהבצקים עדיין בין ניירות אפייה לכ-20 דקות.
- מקציפים חלבונים עם סוכר כחמש דקות, לאחר מכן מוסיפים קפה נמס ומקציפים עוד שתי דקות לקרם יציב מאוד.
- מרכיבים את העוגה: שמים בתבנית מלבן בצק, מעליו חצי מן הקרם, מעליו בצק נוסף, מעליו החצי השני של הקרם ולבסוף שכבה אחרונה של בצק.
- אופים ב-170 מעלות למשך 40-45 דקות.
הערות:
- הקפאת הבצק מקלה על העבודה איתו ומונעת ממנו להיקרע.
- חשוב להקציף את החלבונים היטב לקבלת קרם יציב.
- ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לאחר האפייה.
קרדיט: המתכון מבוסס על מתכון של ליטל אשואל, בהשראת חמותה עמליה.
Leave a Reply