מתכון של מזל גרשון
עוגת שכבות שוקולד עם קצף אפוי, מתכון נוסטלגי וטעים במיוחד!
מצרכים:
לבצק פריך:
- 2 וחצי כוסות קמח תופח
- 4 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם חמאה או מחמאה
לשכבת שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 5 כפות חלב
- 50 גרם חמאה
- 1 כף שוקולית
- 1 כף קקאו
- 1 כף סוכר
- 1 חלמון
לשכבת קצף:
- 5 חלבונים
- חצי כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 50 גרם שוקולד
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- להכניס לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והחמאה.
- לערבב עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חולית.
- להוסיף את החלמונים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך, ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים.
- לקחת רבע מכמות הבצק ולהקפיא.
- את יתרת הבצק לשטח בתבנית מלבנית 20/30 ולהכניס למקרר.
-
הכנת שכבת השוקולד:
- להכניס לקערה את השוקולד, החמאה, הסוכר והחלב.
- לחמם במיקרוגל כ 1 דקה ולערבב עד להמסה מלאה.
- להוסיף את הקקאו והשוקולית ולערבב.
- להוסיף את החלמון ולערבב היטב.
- לשפוך את תערובת השוקולד על הבצק ולמרוח בשכבה אחידה.
- להכניס למקרר.
-
הכנת שכבת הקצף:
- להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- להוסיף את פודינג הוניל בתנועות עטיפה עד להטמעה.
- למרוח על שכבת השוקולד בשכבה אחידה.
-
הרכבת העוגה:
- להוציא את הבצק שהקפאנו ולגרד בפומפיה גסה מעל הקצף.
- לגרד את השוקולד מעל הקצף בשכבה אחידה.
- לאפות בחום בינוני כ 40 דקות עד להזהבה.
בתיאבון!
קצת על העוגה:
עוגה קלאסית עם טעם של פעם! שילוב של בצק פריך, שוקולד עשיר וקצף אוורירי הופכים את העוגה הזו לחגיגה של טעמים ומרקמים. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
Leave a Reply