עוגת שכבות שוקולד עשירה ומפנקת

3.9/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

זמן הכנה: כ-45 דקות (לא כולל קירור) דרגת קושי: בינונית

מצרכים:

תחתית העוגה:

  • ¾ כוס (100 גרם) קמח תופח
  • 3 כפות (30 גרם) קקאו
  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 5 כפות ליקר שוקולד
  • 4 כפות חלב

קצפת השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

ציפוי:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 75 גרם חמאה

אופן הכנה:

  1. תחתית העוגה:

    • מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
    • מוסיפים בהדרגה שמן ו-3 כפות ליקר, תוך כדי הקצפה.
    • מנפים קמח וקקאו, ומקפלים בעדינות לתערובת.
    • משטחים בתבנית ואופים ב-175 מעלות כ-25-30 דקות.
    • מצננים ומברישים בתערובת חלב וליקר (שאר הליקר).
  2. קצפת השוקולד:

    • מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ושמנת חמוצה לקצפת יציבה.
    • ממיסים שוקולד מריר ומקפלים בעדינות לתוך הקצפת.
    • משטחים על תחתית העוגה ומקררים לפחות 4 שעות.
  3. ציפוי:

    • ממיסים שוקולדים וחמאה לתערובת חלקה.
    • מצפים את העוגה ומקררים להתייצבות (כשעה-שעתיים).

טיפ: ניתן להוסיף תמצית וניל או קפה לתחתית העוגה לקבלת טעם עשיר יותר.

גיוון: ניתן להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד חלב בציפוי, או להוסיף פירות יער טריים לקישוט.

מתכון של ריקי כהן ונדראץ'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *