עוגת שמרים גבינה כמו בקונדיטוריה

עוגת שמרים גבינה כמו בקונדיטוריה
5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון של חני קונאשוילי

עוגת שמרים גבינה נימוחה וטעימה במיוחד, בדיוק כמו שקונים בקונדיטוריה! המתכון קל ופשוט להכנה ומבטיח תוצאה מושלמת.

מצרכים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • ביצה
  • שליש כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • כוס וחצי מים (כוס של 240 מ”ל)

למילוי:

  • 2 חבילות גבינת טוב טעם
  • גביע גבינת שמנת
  • ביצה
  • פודינג וניל (אריזה)
  • חצי כוס סוכר

לסירופ:

  • חצי כוס סוכר
  • חצי לימון סחוט
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק יחד. הבצק ייצא מעט דביק. להתפיח במשך שעה.
  2. הכנת המילוי: לערבב את כל מצרכי המילוי יחד.
  3. עיצוב העוגה:
    • לחלק את הבצק ל-2 כדורים.
    • כל כדור לחלק ל-2.
    • לרדד כל חלק למלבן.
    • למרוח פס מילוי לרוחב בקצה התחתון של כל מלבן.
    • לגלגל כל מלבן לרולדה.
    • ללפף את שתי הרולדות אחת עם השנייה.
    • להניח על נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק רחבה.
  4. אפייה:
    • למרוח את העוגה בביצה טרופה מהולה בכף מים.
    • לפזר מעל גפרורי שקדים.
    • להתפיח למשך 30 דקות.
    • לאפות ב-180 מעלות בטורבו במשך חצי שעה או 40 דקות.
  5. הכנת הסירופ:
    • לערבב את כל מצרכי הסירופ בסיר קטן.
    • להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות.
  6. הגשה:
    • מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור, להבריש בסירופ.
    • ניתן לפזר אבקת סוכר במקום סירופ.

בתאבון!