מתכון של חני קונאשוילי
עוגת שמרים גבינה נימוחה וטעימה במיוחד, בדיוק כמו שקונים בקונדיטוריה! המתכון קל ופשוט להכנה ומבטיח תוצאה מושלמת.
מצרכים:
לבצק:
- 500 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- ביצה
- שליש כוס שמן
- חצי כוס סוכר
- כוס וחצי מים (כוס של 240 מ”ל)
למילוי:
- 2 חבילות גבינת טוב טעם
- גביע גבינת שמנת
- ביצה
- פודינג וניל (אריזה)
- חצי כוס סוכר
לסירופ:
- חצי כוס סוכר
- חצי לימון סחוט
- 3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק יחד. הבצק ייצא מעט דביק. להתפיח במשך שעה.
- הכנת המילוי: לערבב את כל מצרכי המילוי יחד.
- עיצוב העוגה:
- לחלק את הבצק ל-2 כדורים.
- כל כדור לחלק ל-2.
- לרדד כל חלק למלבן.
- למרוח פס מילוי לרוחב בקצה התחתון של כל מלבן.
- לגלגל כל מלבן לרולדה.
- ללפף את שתי הרולדות אחת עם השנייה.
- להניח על נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק רחבה.
- אפייה:
- למרוח את העוגה בביצה טרופה מהולה בכף מים.
- לפזר מעל גפרורי שקדים.
- להתפיח למשך 30 דקות.
- לאפות ב-180 מעלות בטורבו במשך חצי שעה או 40 דקות.
- הכנת הסירופ:
- לערבב את כל מצרכי הסירופ בסיר קטן.
- להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות.
- הגשה:
- מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור, להבריש בסירופ.
- ניתן לפזר אבקת סוכר במקום סירופ.
בתאבון!
Leave a Reply