מתכון של נועם זיגדון הכין את המתכון: מאיר סבג
המצרכים:
לבצק:
- 1 ק”ג קמח
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית שמרים + משפר אפייה של שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כוסות מים
- תמצית רום/וניל
- חצי כפית מלח
למילוי:
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס קקאו
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף נס קפה
- 2 כוסות סוכר
- 1 כפית קינמון
- תמצית רום/וניל
אופן ההכנה:
- ללוש את כל מרכיבי הבצק במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.
- לתת לבצק לתפוח כשעה. לאחר מכן, להוריד את נפח הבצק ולהתפיח חצי שעה נוספת.
- לחלק את הבצק ל-4-5 חלקים שווים.
- לרדד כל חלק למלבן גדול, למרוח במילוי ולגלגל לרולדה.
- להניח את הרולדות בתבנית, לכסות ולהתפיח כחצי שעה נוספת.
- להבריש בביצה טרופה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
טיפ: לערבב את כל חומרי המילוי יחד לתערובת אחידה. במידת הצורך, להוסיף מעט מים חמים.
הערות:
מתכון זה לעוגת שמרים קקאו הוא קלאסיקה ישראלית! העוגה רכה, אוורירית וטעימה בטירוף, מושלמת לשבת בבוקר או לאירוח. המתכון קל להכנה ומתאים גם לאופים מתחילים.
Leave a Reply