עוגת שמרים קלה
זמן הכנה: כ-15 דקות + 2.5 שעות התפחה זמן אפייה: 20 דקות
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 חבילה מרגרינה ללא מלח (רכה)
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 4 ביצים
- 1 כוס מים פושרים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים, המרגרינה, הסוכר, השמן, הביצים והמים הפושרים עד לקבלת גוש בצק יציב.
- מוסיפים קורט מלח ולשים שוב כ-4 דקות.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים את הבצק במקום חמים כשעתיים, או עד להכפלת נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
- יוצרים מכל 4 כדורים צורת עוגה.
- מכסים את העוגות במגבת לחה ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות.
טיפ: ניתן לגוון את העוגות על ידי הוספת מילויים שונים כמו גבינה, שוקולד או פירות יבשים.
מתכון של מאיה באזובי.
Leave a Reply